Viatjar en cotxe amb gats: consells per transportar-los de forma segura

Si has intentat viatjar alguna vegada amb el teu gat, segur que ja t’has adonat que el cotxe no és el seu entorn preferit. Viatjar en automòbil acostuma a ser per a aquests animals un esdeveniment estressant que, sempre que puguem, hem d’evitar. Si no hi ha cap altre remei, és recomanable que prenguis algunes precaucions per proporcionar-li una experiència lliure de tensió i ansietat.

Anota els consells més importants per viatjar amb mascotes en cotxe, en aquest cas amb el teu gat. 

  1. Tria la cistella de transport adequada. Per seguretat, però també per comoditat, l’elecció d’una bona cistella de transport per a gats és fonamental a l’hora de viatjar amb la nostra mascota. Oblida’t dels llits per a gats. L’ideal és que triïs una cistella de transport rígida i amb reixetes, ja que és més segura. Sempre que puguis i disposis de l’espai, col·loca-la al terra darrere dels seients davanters. Si no és possible, acomoda-la sobre el seient posterior del cotxe i assegura’t que queda bé ancorada amb el cinturó de seguretat.

 

  1. Fes que el teu gat s’habituï al cotxe. Com hem explicat, viatjar amb cotxe pot resultar un esdeveniment estressant per a qualsevol gat, per la qual cosa és recomanable que l’ajudis a acostumar-se a aquest espai abans de fer un viatge llarg. Fes petits recorreguts amb el teu gat els dies previs a sortir de vacances i utilitza algun tipus de premi per recompensar-lo una vegada acabat el trajecte.

 

  1. Crea un ambient tranquil. Perquè, en tant que sigui possible, viatgi relaxat, és important que creïs un ambient tranquil. Posa música suau, a un volum baix i no obris les finestretes (ventila el cotxe amb l’ajuda del climatitzador o l’aire condicionat). Si vas amb acompanyants, parla amb ells en un to calmat, i adreça’t al teu gat amb dolçor si es està nerviós. Això sí, no se t’ocorri treure’l de la cistella de transport sota cap concepte (això només pot posar en risc la seva seguretat i la de les persones que viatgeu al cotxe).

 

  1. No el facis sortir del cotxe en les parades. Si el viatge que fareu és llarg i necessiteu realitzar alguna parada, aprofita per convidar-lo a fer les seves necessitats al sorral i beure una mica d’aigua. El que no has de fer és treure’l del cotxe (encara que ell vulgui fer-ho i tinguis corretja o arnès) ni deixar-lo sol a l’automòbil. Això últim és important sobretot durant els mesos de molta calor, quan les altes temperatures poden provocar cops de calor.

 

  1. Evita que mengi abans de sortir de viatge. Sempre que et sigui possible, procura evitar que mengi durant les hores prèvies al viatge, ja que el fet de portar l’estómac ple pot fer que es maregi amb més facilitat. Quan arribeu a la vostra destinació, sí que pots oferir-li alguna cosa de menjar, encara que és probable que se senti una mica inapetent. No et preocupis per això: en poc temps estarà habituat a la seva nova estada i tornarà a comportar-se com sempre.

 

Si vols cuidar el teu gat com es mereix, potser t’interessa contractar una assegurança veterinària per a gats que us protegeixi davant de qualsevol imprevist. A Mascotsegur tenim modalitats d’assegurança per a mascotes que t’ofereixen la solució més adequada a les vostres necessitats amb un reembossament del 80% de les despeses de consultes, visites i actes vinculades a una intervenció quirúrgica, i amb assistència telefònica 24 hores. Calcula el preu de la teva assegurança veterinària i contracta-la on-line en menys de 2 minuts.

Leave A Comment

Truca'ns