BLOG

Trucs per eliminar l’olor de pipí de gat

Tant si tens un gat com si estàs pensant a adoptar-ne un, ja sabràs que són animals extremadament nets, però que també se’ls ha d’acostumar a això a casa. Avui tractem algunes de les qüestions clau en aquest sentit: què fer perquè la nostra mascota utilitzi el sorral per fer les seves necessitats i com eliminar-ne l’olor si les fa fora.

Ensenyar un gat a utilitzar el seu sorral

Abans de començar, necessitaràs el següent:

 • Safata de sorra o sorral. Procura que sigui gran i no molt alta. Amb aquests dos requisits ens assegurarem que té un espai còmode i que podrà accedir-hi fàcilment a mesura que passin els anys.
 • Sorra. És recomanable que no contingui pols per evitar la irritació en la pell i en les vies respiratòries. Per això, opta per les sorres de sílice o d’aglomerant vegetal.
 • Pala. Et permetrà recollir i escampar la sorra.

Ensenyar un gat a utilitzar el sorral és relativament fàcil, ja que, per la seva naturalesa de caçador, necessita amagar l’olor dels seus excrements per tal que les seves possibles “preses” no detectin la seva presència. Per a això:

 1. Omple la safata de sorra. No l’omplis al màxim, ja que el teu gat necessita espai per tapar els excrements sense tirar-los cap als costats.
 2. Tria el lloc on vols que estigui el sorral. Es recomana que sigui una zona poc transitada, tranquil·la i allunyada de la seva menjadora, per a així evitar que se senti incòmode i decideixi anar a un altre lloc.
 3. Després d’escollir la zona, col·loca el teu gat sobre la sorra i deixa’l uns minuts. Durant els primers dies, quan acabi de menjar, torna a portar-lo al sorral. Fixa’t també en els seus hàbits quotidians per portar-lo.
 4. Furga una mica en el sorral perquè t’imiti i aprengui el propòsit d’aquesta safata.
 5. Si una vegada fetes les seves necessitats, no les cobreix amb sorra, fes-ho tu amb l’ajuda de la pala per mostrar-li com ha d’actuar.
 6. Premia’l quan faci les seves necessitats dins del sorral.
 7. No el renyis si les fa fora, doncs s’espantarà i no n’aprendrà. Recull-les i col·loca-les en el sorral.
 8. Neteja cada dia les seves deposicions, i la safata una vegada a la setmana amb aigua tèbia i sabó i, quan estigui totalment seca, omple-la de nou amb sorra.

I si el meu gat fa pipí fora del sorral? Com elimino la seva olor?

Encara que els gats siguin molt nets i hagin après que el sorral és el seu “bany”, és possible que quan són cadells, per inexperiència, o quan són adults, per malaltia, edat o estrès, facin pipí en diferents llocs de la casa. I com bé sabem, l’olor d’aquest pipí és molt forta i pot arribar a ser corrosiu en superfícies delicades.

Per netejar les necessitats del teu gat i eliminar la seva olor, has de tenir a mà:

 • Paper absorbent
 • Drap
 • Guants
 • Vinagre blanc
 • Bicarbonat de sodi
 • Aigua oxigenada
 • Sabó líquid
 • Aigua

I ara, segueix aquests passos:

 1. Utilitza el paper absorbent per recollir la major part d’orina que puguis.
 2. Si ha orinat i desitgem netejar-ho. Barreja en un recipient 1/2 tasseta d’aigua oxigenada, 1/2 tasseta de bicarbonat de sodi i 1 culleradeta de sabó. Mulla un drap en aquesta barreja i aplica-la sobre la zona a netejar fent cercles. Aclareix amb aigua i deixa-la assecar.
 3. Per eliminar l’olor. Barreja vinagre blanc i aigua a parts iguals, frega la zona amb un drap i repeteix el procés si l’olor no ha desaparegut.

 

Si busques una assegurança de salut per a gats, a Mascotsegur t’oferim la solució més completa amb un reembossament del 80% de les despeses veterinàries, així com un servei d’assistència telefònica les 24 h. Contacta amb nosaltres o calcula ara la teva assegurança per a gats.

Leave A Comment

Truca'ns