Quin és el millor collar i la millor corretja per al meu gos?

Estrebades, parades brusques, negatives a continuar passejant… Els passejos amb un gos poden arribar a ser tota una aventura; mai no saps què passarà. És possible millorar-los simplement canviant de corretja i de collar? Pot ser una de les solucions. T’hi ajudem perquè el teu gos sempre estigui segur.

Com triar el collar per a un gos

Abans de la corretja, l’important és comprar un collar adequat tenint en compte la mida i la raça del gos. Hi ha una gran varietat de collars, entre els quals destaquen:

  • Collar amb sivella: aquest tipus és el més utilitzat i està especialment indicat per a gossos inquiets o de raça gran, ja que són fàcils de posar i treure. A més, són molt segurs.
  • Collar estàndard: són els collars de niló o cuir amb tancament simple. El primer material és perfecte si busques un collar resistent i el segon és ideal per a gossos de cabell llarg.
  • Collar d’arnès: aquest tipus de collar, conegut només com a arnès, està indicat per a gossos de raça petita o per a aquells que estiguin ensinistrats o siguin summament tranquils. Aquest tipus de collar, encara que impedeix que els gossos que tiren de la corretja puguin patir una lesió al coll, no és recomanable perquè permet a l’animal utilitzar tota la seva força.
  • Collar antiestrebades: aquests es venen en format arnès o en una espècie de morrió. Són ideals per a aquells gossos que tenen problemes d’estrebades durant els passejos. Aquest tipus de collars serveixen també per educar i és aconsellable només utilitzar-los durant aquest període.

Com triar la corretja per a un gos

A l’hora de triar una corretja hem de tenir clars dos aspectes: les característiques del gos i on la utilitzarem. Això farà que quan anem a comprar-la ens fixem en la longitud i el material.

Longitud de la corretja

  • Si passeges per ciutat o per zones habitades, el recomanable és una corretja de longitud fixa d’entre 1,5 m i 2 m, ja que aquesta mesura permet la mobilitat de l’animal, evita que hi hagi tensió en la corretja durant el passeig i, alhora, ens permet controlar la nostra mascota.
  • En el cas de ciutats on estigui permès l’accés de gossos al transport públic, caldrà una corretja de 50 cm de longitud.
  • Respecte a les corretges de longitud variable, conegudes com a “flexis” o cintes de pista, es recomana utilitzar-les amb gossos de mida petita i limitar el seu ús a parcs o llocs que tinguin una gran extensió, ja que en ciutats o zones freqüentades poden provocar embolics o caigudes.

Material

  • El cuir és el millor material, ja que és flexible i còmode.
  • Si el gos té afició per mossegar la corretja, és millor optar per una corretja de niló o de cadena. Quant al niló, escull millor una corretja plana perquè ajuda a evitar les cremades en cas d’estrebada forta.

Recorda que l’ús de la corretja és obligatori durant el passeig i que evita accidents, baralles amb altres animals o que el gos surti corrents i pugui arribar a perdre’s. Si tens problemes durant el passeig, no dubtis a consultar aquestes pautes d’obediència per a gossos o a un professional perquè us ajudi a aconseguir que aquell moment sigui agradable i especial per als dos.

Amb l’assegurança veterinària Mascotsegur, trobaràs descomptes en botigues d’animals així com en ensinistradors i altres professionals a través del Club Mascocard. Si encara no tens la teva assegurança per a gossoscontracta-la ara!

 

Leave A Comment

Truca'ns