BLOG

Parvovirus, com saber si el meu gos està malalt?

La parvovirosi o parvovirus caní és una malaltia vírica amb greus conseqüències per als gossos i pot arribar a ser mortal, especialment en cadells. Per això, i per la importància que tenen tant la prevenció com les mesures que cal prendre davant dels primers símptomes, et recomanem llegir aquest article. Una actuació ràpida pot salvar la vida del teu gos.

Què és exactament el parvovirus i com s’encomana 

El parvovirus caní és un virus de la família Parvoviridae que afecta principalment el sistema digestiu dels gossos danyant el tracte intestinal i produint una baixada de glòbuls blancs. A vegades, pot provocar fins i tot danys cardíacs.

Es transmet per via oral (de forma directa o indirecta mitjançant el contacte amb excrements d’un gos ja infectat) i és un virus especialment resistent. Infecta amb més freqüència gossos de més de 6 setmanes (moment en què sol produir-se el deslletament), i amb menys freqüència a gossos que ja han estat vacunats.

Una vegada es produeix el contagi i la infecció, el període d’incubació és de 3 a 8 dies.

Símptomes que poden indicar que un gos té parvovirus

Els símptomes del parvovirus són diversos i a mesura que passen els dies solen anar a més. Entre ells trobem:

 • Falta de gana
 • Deshidratació
 • Decaïment i debilitat generalitzada
 • Vòmits persistents
 • Aparició de febre alta
 • Diarrea líquida amb aparició de sang
 • Olor forta i desagradable

La recomanació més important que podem donar-te abans de conèixer aquests símptomes és que, davant de la mínima sospita, vagis com més aviat millor al veterinari.

Tots els gossos es poden encomanar?

Com ja hem esmentat a l’inici, els més propensos a un contagi són els gossos de més de 6 setmanes fins a, aproximadament, els de 8 mesos. A més, encara que pot afectar qualsevol gos, és més comú en gossos de les següents races: labrador, pastor alemany, dòberman, terrier o rottweiler.

Tractament del parvovirus caní

El veterinari establirà el tractament específic a dur a terme, ja  que sempre dependrà de la simptomatologia i el grau de contagi. En general, el tractament s’inicia combatent la deshidratació i controlant la diarrea i el vòmit. A més, s’administra medicació per prevenir altres infeccions. A partir d’això, el temps determinarà l’èxit del tractament.

Prevenir el parvovirus

El contagi en casos com el d’aquest virus se sol produir de manera fortuïta, però sí que és cert que podem prendre determinades mesures, especialment durant els primers mesos de vida del gos.

 • És importantíssim seguir el calendari de vacunació establert pel veterinari.
 • Posar atenció en parcs i zones per a gossos i evitar que la nostra mascota ingereixi alguna cosa (tots coneixem l’afició de molts pels excrements).
 • Si el gos no està vacunat, evitar el contacte amb altres gossos i no treure’l al carrer.
 • Una bona higiene mitjançant la neteja de potes en arribar a casa i de la corretja si aquesta ha entrat en contacte amb el terra o amb altres gossos.

Si el teu gos té parvovirus…

 • Evita el contacte amb altres gossos.
 • Elimina el parvovirus de l’ambient. Atesa la resistència d’aquest virus (té capacitat per romandre en roba, estris, mobles, etc.), és complicat eliminar-lo amb desinfectants. El producte més adequat per eliminar-lo és el lleixiu, ja que es compon d’hipoclorit de sodi. Després de la neteja a fons, és important deixar passar un mínim de 48 h abans que el gos torni a la llar.

 

Amb l’assegurança veterinària Mascotsegur, t’oferim assistència les 24 hores del dia perquè el teu gos sempre estigui cuidat. Amb la nostra assegurança per a gossos tindràs assistència veterinària a la clínica que triïs i et reemborsarem el 80% de les despeses. Guanya tranquil·litat contractant ara la teva assegurança.

Leave A Comment

Truca'ns