BLOG

Malalties típiques de l’hivern: així has de protegir la teva mascota

L’hivern ja està aquí i porta agents infecciosos que poden afectar l’organisme dels nostres gossos i gats. A més, si la nostra mascota ja pateix alguna malaltia, no oblidem que es pot veure agreujada per les baixes temperatures. Coneix quines són les malalties més freqüents i com cuidar la salut de la teva mascota a l’hivern.

Malalties en gats durant l’hivern

En el cas dels gats, la malaltia més freqüent que es presenta durant aquests mesos és la coneguda com a complex respiratori felí.

Aquesta malaltia pot afectar gats de qualsevol edat i en qualsevol època, encara que és més freqüent a l’hivern. És ocasionada per una barreja de virus i bacteris, així com per situacions estressants, les quals debiliten les defenses d’aquests animals. Entre els seus símptomes ens trobem:

 • Pneumònia
 • Esternuts
 • Conjuntivitis

El complex respiratori felí és una malaltia molt contagiosa, per la qual cosa és fonamental prevenir-la i protegir els nostres gats mitjançant la vacunació.

Malalties en gossos durant l’hivern

Quant als gossos, les malalties més comunes en aquesta època són el distemper caní o brom i la traqueobronquitis infecciosa canina.

 • El distemper caní, conegut popularment com a brom, és causat per un virus molt resistent a les baixes temperatures, per la qual cosa és més freqüent que aparegui durant l’hivern. Alguns dels seus símptomes són danys a la pell, febre, molta mucositat en el morro i pneumònia. Per evitar-lo, és necessària la vacunació quan els gossos són cadells i les vacunes de repetició anuals.
 • La traqueobronquitis infecciosa canina és igualment una malaltia molt contagiosa, coneguda com “la tos de les gosseres”, ja que és allà on més casos es donen. Encara que es pot confondre en els seus inicis amb el brom perquè afecta les vies respiratòries, la gran diferència és que el seu símptoma principal és una tos molt sonora i aguda. Com passa en les altres malalties, la seva prevenció es basa en la vacunació.

Altres efectes del fred en mascotes

Amb el fred, és possible que els gossos i gats més joves i més grans puguin tenir algunes dificultats de menys gravetat com:

 • Problemes en les articulacions. Especialment en aquelles mascotes de més edat o en aquelles que tenen malalties articulars, el fred pot ocasionar una dificultat més gran de moviment i la conseqüent aparició d’atròfia muscular, recaigudes o inflamacions.
 • Problemes a la pell. A l’hivern és possible que aparegui dermatomicosi especialment a causa de no eixugar bé el cabell de la mascota o en ambients molt humits que afavoreixen l’aparició de fongs a la pell.
 • Paràsits. Els paràsits interns són capaços de subsistir durant l’hivern, per la qual cosa continua havent-hi la possibilitat que les nostres mascotes s’hi vegin afectades i apareguin problemes digestius com ara diarrees, vòmits o inflor de ventre. En canvi, els paràsits externs són menys freqüents.

Com evitar malalties en gossos i gats a l’hivern?

La prevenció és la millor manera de protegir les nostres mascotes i a l’hivern és convenient prendre les precaucions següents:

 • Evitar els canvis bruscos de temperatura.
 • Parar atenció a animals amb problemes cardíacs, respiratoris o articulars.
 • Desparasitar l’animal cada 3 mesos o en funció d’allò que aconselli el veterinari.
 • Aigua i menjar sempre a la seva disposició.
 • Si la mascota passa part del dia a l’exterior, és convenient que tingui un refugi o caseta.
 • No tallar-li massa els cabells.
 • Limitar els banys.
 • Davant de qualsevol comportament o símptoma estrany, acudeix al veterinari.
 • En el cas dels gossos, passejar en les hores menys fredes. Si plou, assecar-los correctament en tornar a casa, prestant especial atenció a la zona del coll, pit i panxa.

 

Si busques tranquil·litat amb una assegurança veterinària per a gossos o una assegurança veterinària per a gats, a Mascotsegur estem per ajudar-te. Les nostres modalitats de l’assegurança per a mascotes us donaran la solució més completa amb un reembossament del 80% de les despeses, així com un servei d’assistència telefònica les 24 h. Contacta’ns sense compromís o calcula ara la teva assegurança veterinària.

Leave A Comment

Truca'ns