BLOG

Llaminadures per a gats: aquestes opcions són les més saludables

Les llaminadures són la millor manera de donar-li un premi al nostre gat, però també una manera d’entrenar-lo o d’enfortir el nostre vincle amb ell. Però ves amb compte, perquè no totes són saludables. T’ajudem a triar les millors llaminadures per a gats i saber quan has de donar-les-hi, i també t’ensenyem unes opcions més casolanes i delicioses. Apunta!

Com a propietaris de gats, els hem de procurar proporcionar una alimentació sana i nutritiva i, en el cas dels premis o llaminadures, que els aporti sabor i altres beneficis per a la seva salut. Per a això, és fonamental escollir els productes adequats, com poden ser els que et detallem tot seguit.

Escollir les millors llaminadures per a gats

La majoria de les llaminadures o premis per a gats que trobem en el mercat combinen una excel·lent palatabilitat (sabor i textura) amb ingredients naturals i beneficis per a la cura de la pell, la boca, les articulacions, etc. Ens centrarem en aquests i en les seves característiques.

 1. Llaminadures per a la cura dental. Els productes específics per a la boca d’un gat afavoreixen la neteja dental, ja que l’“obliga” a mastegar el producte i a prevenir la formació de carrall, el mal alè o la inflamació de les genives.
 2. Llaminadures per a la pell. També podem trobar productes rics en àcids grassos omega 3 i 6, ideals per al manteniment de la pell i el pèl.
 3. Llaminadures per a les boles de pèl. Bé es pot optar per la malta en pasta, que sol encantar a gairebé tots els gats, o bé escollir productes específics que continguin aquest component. Aquesta llaminadura els ajudarà a eliminar les boles de pèl.

A més d’aquestes llaminadures, podem incorporar a la seva dieta les opcions següents:

 • Oli de salmó. Aquest complement, que podem afegir al menjar del gat, ajuda a reforçar el sistema immunitari i contribueix al manteniment de la pell.
 • Condroïtina. Els productes elaborats amb aquest component, present en el cos de manera natural i que dona elasticitat i protegeix articulacions i cartílags, solen recomanar-se a gats amb més edat o amb problemes en les articulacions.

Quin és el millor moment per donar-li les llaminadures?

Les llaminadures solen ser utilitzades com a premi a un bon comportament, per reforçar el vincle que tenim amb ell o en el moment d’entrenament. Hem de ser conscients que les llaminadures són un suplement a la dieta del gat i les hi hem de donar amb moderació per evitar el sobrepès. La regla general és que les llaminadures no superin el 10% de la quantitat d’aliment diari d’un gat.

 • Llaminadures com a premi o per reforçar el vincle. En aquest cas, ets tu el que decideix quan donar-les-hi: en arribar a casa, després de prendre un medicament, en rebre visites a casa…
 • Llaminadures per a l’entrenament. Sí, malgrat les creences, els gats també poden ser entrenats. En aquest cas, les llaminadures són una manera eficaç de reforçar un comportament adquirit: utilitzar el rascador, anar a menjar el seu sopar, jugar amb les seves joguines i no amb el sofà, etc. Recorda acompanyar la llaminadura amb una frase tipus “bon gat” o “molt bé”.

T’animes amb unes llaminadures casolanes per a gats?

Un cop vistes les opcions més saludables de llaminadures i els moments oportuns per donar-se-les, per què no atrevir-nos a provar de fer-les nosaltres mateixos? Així ens assegurem que els ingredients són naturals i que el greix que inclouen no és excessiu. Si t’animes a fer-les, pren nota d’aquestes dues receptes.

 1. Delícies de salmó
 • 100 g de civada molta
 • 50 g de salmó
 • 25 g de farina
 • 1 ou
 • 2 cullerades d’oli d’oliva

Preparació

Barrejar tots els ingredients en un recipient fins a obtenir una massa homogènia mentre preescalfem el forn a 200 graus. Una vegada estigui llest el forn, farem petites boletes amb la massa i les col·locarem sobre una safata. Coure al forn durant 10 minuts (fins que estiguin rosses) i a divertir-se.

 1. Geladets de tonyina i pastanaga
 • 3 pastanagues de mida petita
 • 1 llauna de tonyina al natural
 • Una mica d’aigua
 • Motllo de glaçons

Preparació

Pelar i tallar a petits trossos les pastanagues. Escórrer la tonyina. Barrejar els dos ingredients en un bol afegint-hi una mica d’aigua fins a aconseguir una pasta tipus paté. Quan la tinguem, aboquem la barreja en un motllo per a glaçons, el fiquem en el congelador i llest.

Explica’ns! Quin tipus de llaminadures li dones al teu gat?

Si busques una assegurança de salut per a gats que el protegeixi davant de qualsevol imprevist, a Mascotsegur t’oferim la solució més completa amb un reembossament del 80% de les despeses veterinàries, així com un servei d’assistència telefònica les 24 h. Calcula ara el preu de la teva assegurança per a gats i contracta-la on-line en menys de 3 minuts.

Leave A Comment

Truca'ns