BLOG

La meva mascota s’ha perdut, què faig?

Una de les situacions més angunioses i estressants que pot viure l’amo d’una mascota és que aquesta es perdi. T’oferim una guia essencial amb els primers passos que s’han de seguir, ja que les primeres hores són crucials per localitzar un gat o gos extraviat.

La importància de tenir-ho tot en ordre

Els gossos, malgrat el gran amor que senten pels seus amos, poden, bé per distracció mentre juguen, bé per tenir por després de sentir un soroll estrany, allunyar-se de nosaltres en un moment donat. Si quan passa no ens n’adonem i després no responen al nostre crit, poden acabar perdent-se. Per això, cal prendre certes mesures perquè això no succeeixi, començant per les regulades per llei.

  • El microxip. Tant la legislació europea com les diferents lleis autonòmiques a Espanya dictaminen que tots els gossos han d’estar identificats amb un microxip. Aquest sistema, el qual s’introdueix al coll de l’animal i conté un nombre de 15 dígits exclusiu per a cada mascota, és fonamental per trobar-la en cas de pèrdua o robatori. A més, no només és útil en aquests casos, sinó que és fonamental per al control de l’abandonament.
  • El registre. D’altra banda, tant gossos com gats han de ser inscrits en els corresponents registres de la població en què es resideixi. Els dos tràmits s’han de fer a la consulta del veterinari dins dels 3 primers mesos d’edat. En el cas de gossos o gats adoptats, per normal general, és la protectora la que s’encarrega d’efectuar aquests tràmits abans de lliurar la mascota a les seves noves famílies.

A cada moment, una precaució  

  • Quan anem de passeig. Així mateix, no hem d’oblidar l’obligació de portar els gossos amb corretja i, en el cas dels catalogats com a raça perillosa, també amb morrió. La corretja ens proporcionarà control i evitarà que el gos comenci una fugida per un ensurt o se separi de nosaltres.
  • Quan estan deslligats. En cas que disposis d’una zona a l’aire lliure en què estigui permès que els animals caminin deslligats, és fonamental no perdre’ls de vista. Ja saps que quan es posen a jugar o a investigar, és possible que els costi més sentir el crit o que s’allunyin amb facilitat. Si li costa fer cas al teu crit, és un gos poruc o s’apropa l’època de petards, et recomanem localitzar una zona tancada on pugui estar deslligat o, millor encara, no arriscar i portar-lo amb corretja.

Què fer si es perd el meu gos

Tant de bo això no passi mai, però, si així ocorre, el primer és mantenir la calma i seguir els passos següents:

  1. Comença per buscar per la zona en què ha desaparegut cridant-lo o xiulant; passeja especialment per aquells punts del recorregut que saps que li són familiars o pels quals prèviament hàgiu passat.
  2. Pregunta també a la gent amb qui et vagis creuant i als amos d’altres gossos que estiguessin al mateix lloc (pot ser que el teu gos estigui amb un d’ells).
  3. Si després d’unes hores no l’has trobat, localitza els 15 dígits del microxip a la targeta que reps en identificar-lo o a la cartilla veterinària.
  4. El següent pas és anar amb aquesta informació a les autoritats més properes (Policia Local, Nacional, Guàrdia Civil o Ajuntament) per denunciar els fets. Allà et demanaran més dades sobre la teva mascota (edat, nom, raça, lloc on s’ha produït la pèrdua) i en donaran avís. A més, cal trucar a la Xarxa Espanyola d’Identificació d’Animals de Companyia (REIAC) per avisar de la seva desaparició. D’aquesta manera, si el gos el recull una protectora o se’l localitza en un altre lloc, el REIAC rebrà l’avís a través de la lectura del microxip.
  5. A més, mai no està de més preguntar a protectores, enganxar cartells per la zona i demanar ajuda als amics o veïns perquè ells també recorrin els llocs propers i n’estiguin pendents. Per la seva banda, les xarxes socials i els mitjans locals també poden ser-te d’utilitat per difondre el missatge.

I si és un gat el que s’ha perdut?

Igual que en el cas dels gossos, els gats han d’estar correctament identificats i registrats. Si es tracta d’un gat casolà, comprova tots els racons de casa i, si sol tenir accés a l’exterior, els llocs on normalment se situa. Si sospites que ha pogut caure, busca’l per la zona, ja que el més habitual és que estigui espantat sense moure’s. Si després d’això continues sense localitzar-lo, has de seguir els mateixos passos que anteriorment hem descrit.

Si el teu gos o el teu gat s’ha perdut, a Mascotsegur som al teu costat oferint-te ajuda per trobar-lo a través del nostre servei d’assistència telefònica. Perquè sabem que per a tu la teva mascota és un més de la família, a més de l’assegurança veterinària incloem a totes les pòlisses una infinitat de serveis d’informació, assessorament, orientació i assistència en viatge. Per a més informació, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Leave A Comment

Truque'ns