BLOG

Dormir amb la nostra mascota, sí o no?

Mentre que uns defensen com se senten de bé dormint amb el seu gos o el seu gat, d’altres se sorprenen i consideren que aquest és un hàbit poc sa. Qui té raó? Encara que la decisió sempre depèn de cada persona, et mostrem els avantatges i els inconvenients de dormir amb una mascota.

De la mateixa manera que decidim integrar un membre pelut a la nostra família, també hem de prendre decisions respecte a la seva educació. I dormir al llit n’és una. Encara que hi ha gossos i gats als quals no els agrada compartir el lloc de descans, o que prefereixen fer-ho en un lloc més fresc o allunyat, la majoria tendeix a voler estar amb nosaltres a tota hora, i si això comporta la possibilitat de dormir en un lloc tou i calentó, doncs molt millor. Però deixant de banda les seves preferències, som nosaltres els que hem de permetre o no que pugin al llit.

Avantatges de dormir amb una mascota

 1. Sensació de seguretat

Dormir amb una mascota no només ens fa sentir més segurs psicològicament, sinó que també ens ajuda a dissipar les preocupacions sobre si està fent alguna entremaliadura per casa mentre nosaltres descansem.

 1. Més sensació de confort

Especialment durant els mesos més freds, aquesta calor extra al llit és d’agrair. Per no esmentar la sensació de dormir abraçat.

 1. Menys estrès

Tenir una mascota augmenta els nivells d’oxitocina, hormona que ajuda a reduir l’estrès restringint la producció de cortisol. Per tant, si només la seva presència el redueix, imagina com ho fa mentre estem relaxats al llit i ben acompanyats.

 1. Reforç del vincle afectiu

Ja ho diu el refrany, “dos que dormen en el mateix matalàs, es tornen de la mateixa condició”. O el que és el mateix, compartir llit amb la teva mascota permet crear una unió més propera.

Inconvenients de dormir amb una mascota

 1. Empitjorament d’al·lèrgies

Per a les persones que tenen al·lèrgies, dormir amb una mascota pot no ser la millor idea, ja que deixen pèl, caspa i altres al·lergògens al llit.

 1. Niu de bacteris

Per molta cura i higiene que tinguem amb la nostra mascota, no hem d’oblidar que té contacte amb l’exterior (sigui sortint al balcó o passejant pel parc) i, per tant, amb bacteris. Si a això li afegim la possibilitat que contregui puces o paparres, haurem de prendre precaucions perquè no acabi al nostre llit.

 1. Alteracions del son

Els gossos i gats tenen cicles de son diferents dels nostres, per la qual cosa no és estrany que a meitat de la nit estigui actiu, bordi o vulgui que li prestem atenció. A més, si dormim amb ells haurem de fer front a canvis d’actituds, roncs o fins i tot a una reducció de l’espai, fet que pot empitjorar la qualitat del nostre descans.

 1. És difícil canviar d’opinió

Una vegada que la teva mascota s’hagi acostumat a dormir amb tu, serà complicat fer marxa enrere, sobretot en el cas dels gats, els quals poden demostrar la seva disconformitat a base de miols durant tota la nit o petites esgarrapades a la porta.

Llavors, com decidir si pot dormir al llit o no?

Malgrat que la resposta a aquesta pregunta és totalment personal, abans de prendre la decisió és recomanable tenir en compte els aspectes següents:

 • Si es pateix cap al·lèrgia o problema respiratori, serà millor prescindir de la seva companyia a l’habitació.
 • Si es té un son lleuger, és probable que la seva respiració, els miols o els lladrucs ens impedeixin tenir un son reparador.
 • Si no volem un llit ple de pèls o amb brutícia, caldrà raspallar-lo més sovint o no deixar-lo pujar.
 • Per dormir amb nosaltres, la nostra mascota ha d’estar sana, és a dir, que no tingui cap malaltia i que la desparasitació i la vacunació estiguin al dia.

Sigui acompanyat o no, si el que realment vols és dormir tranquil sabent que el teu gat o el teu gos estan protegits davant de qualsevol imprevist, consulta l’assegurança per a gossos o assegurança per a gats de Mascotsegur. Calcula ara el teu preu i contracta-la on-line.

Leave A Comment

Truca'ns