, GossosCom tranquil·litzar un gos quan exploten petards i focs d’artifici

BLOG

Com tranquil·litzar un gos quan exploten petards i focs d’artifici

, GossosCom tranquil·litzar un gos quan exploten petards i focs d’artifici

En època de festes, els petards i coets constitueixen uns dels sorolls més temuts tant per gossos com pels seus amos. T’ensenyem com relaxar i treure-li la por a la teva mascota en aquestes situacions.

Ansietat, tremolors, atordiment, taquicàrdia… Si tens un gos com a mascota, ja hauràs comprovat que els efectes que els petards, coets i focs artificials tenen sobre ell poden resultar molt nocius. La seva detonació provoca un dels sons més molestos per a gossos que existeixen i ha arribat a ser la causa d’incidents fatals.

La fòbia dels gossos als sorolls provocats per aquests explosius ha estat àmpliament documentada tant pels amos d’aquestes mascotes com per diverses investigacions. Segons un estudi de la Universitat de Bristol, prop de la meitat dels gossos que viuen a una ciutat pateixen algun dels símptomes relacionats amb l’explosió de petards i, d’acord amb una altra investigació duta a terme per la Universitat d’Oslo, els petards i focs artificials són els principals causants de pànic en gossos, per davant d’altres sorolls potents com el dels trons o el so del trànsit.

Si estàs llegint això és perquè t’agradaria descobrir com treure la por del teu gos durant les festes del teu poble o ciutat, que segurament estan a tocar. T’ajudem a aconseguir-ho en les següents línies.

Com relaxar un gos

Desgraciadament, en temporada de festes locals i revetlles, al nostre gos no li’n quedarà cap altra que enfrontar-se a aquest estrès. La bona notícia és que amb alguns consells podràs fer que la teva mascota estigui una mica més còmoda i tranquil·la. Pren nota!

1. Millor a casa

Sempre que sigui possible, el millor és evitar sortir al carrer durant les hores en què s’estiguin tirant petards, coets o focs artificials. El motiu sembla obvi: fora de casa el so és més fort, i els riscos, més grans (és més probable que el teu gos es posi en perill estant al carrer, on passen cotxes, i podria extraviar-se). I, per descomptat, no el deixis sol a casa durant aquest tràngol.

2. Amorteix el soroll

Reduir i camuflar el soroll abaixant persianes i utilitzant, per exemple, música relaxant serà el millor tranquil·litzant per a gossos que pots utilitzar en aquells moments. Refugia’l a la sala menys sorollosa de la casa i estigues relaxat al seu costat. Encara que el teu instint et porti a acariciar-lo per reconfortar-lo, has de saber que això pot tenir un efecte contraproduent: el teu gos pot interpretar així que el soroll que està sentint és perillós i el posarà més nerviós.

Si fins i tot camuflant el soroll el teu gos segueix massa nerviós, prova de distreure’l amb algun premi de llarga durada com un os o una llaminadura que li agradi especialment.

3. Respecta les seves reaccions naturals

No siguis invasiu i no el forcis a romandre en un lloc concret. Si el teu gos borda o decideix amagar-se en algun lloc, el millor que pots fer és permetre-li-ho. Corregir i, pitjor encara, castigar qualsevol dels seus comportaments en aquests moments només servirà per posar-lo més nerviós i incrementar la seva ansietat.

Mantingues la calma i transmet-li seguretat. Si busca el teu contacte o se sent més segur pujant a la teva falda, acull-lo amb afecte.

 

Finalment, encara que no depengui de tu, sempre pots intentar conscienciar els teus veïns perquè entenguin el sofriment que provoquen en la teva mascota accions com llançar petards o coets. Explica’ls la mala estona que passa durant aquells moments i segur que molts d’ells es mostren comprensius i es comprometen a evitar aquestes pràctiques.

La nostra recomanació és que no utilitzis pastilles calmants per a gossos sense haver-ho consultat amb el teu veterinari. Únicament ell té la facultat per determinar si seria beneficiós donar-les-hi o no.

Amb aquests consells segur que et resulta més fàcil mantenir el teu gos tranquil i relaxat durant aquestes festes, així que no t’oblidis de divertir-te! Bon estiu!

 

Recorda que amb l’assegurança veterinària per a gossos Mascotsegur, a més del reembossament del 80% de les despeses veterinàries, disposes del servei d’assistència telefònica i servei d’orientació general que us acompanyaran a tota hora.

Leave A Comment

Truca'ns