BLOG

10 coses que has de tenir en compte abans d’adoptar un gat

Adoptar una mascota és una experiència molt gratificant que permet incorporar un membre més en la família, però també s’ha de ser conscient de la dedicació i responsabilitat que comporta. Si t’estàs plantejant adoptar un gat, pregunta’t: estàs realment preparat? T’ajudem  a sortir de dubtes!

10 preguntes que t’has de fer abans d’adoptar un gat

  1. El teu habitatge és apte?

El lloc on vius és un dels primers aspectes a tenir en compte. Per exemple, si vius en una casa llogada, t’hauràs d’assegurar que el propietari permet que hi hagi un animal a la casa. Així mateix, els gats necessiten disposar d’espais diferenciats per sentir-se còmodes (una zona de neteja, una per menjar, una altra per descansar), per la qual cosa els pisos molt petits o d’un sol espai pot ser que no siguin l’opció més adequada per a ells.

  1. Tens espai exterior?

En el cas de no tenir accés a l’exterior (un balcó, terrassa, pati o jardí), és important tenir espai per a una bona zona de jocs on el gat pugui estimular-se. D’altra banda, no s’ha d’oblidar la gran afició dels felins a mirar per les finestres, més si aquestes donen al carrer.

  1. Tots hi estan d’acord?

Si no vius sol, tots a casa heu d’estar d’acord a compartir l’espai amb un gat (cal acceptar que probablement es farà l’amo de la llar). Encara que tu siguis el principal responsable de cuidar-lo, la resta també s’ha de comprometre a respectar l’animal, així com a acceptar les seves petites manies i el seu espai.

  1. Tens al·lèrgia?

Potser aquest aspecte sigui dels més oblidats, però possiblement és el més fonamental. Algunes persones són al·lèrgiques al pèl de gat o fins i tot al greix de la seva pell o a la seva saliva. I ja sabem el que impliquen les al·lèrgies: esternuts, urticària, asma… Per tant, abans de portar un felí a casa, és important que comprovis que tots podreu viure amb ell sense necessitat de prendre medicaments. Si no saps si pateixes al·lèrgia, una bona idea és que visitis una casa on hi hagi un gat durant diversos dies i passis un temps amb ell.

  1. Hi ha altres animals a casa?

Si a la casa hi ha altres gats o gossos, s’ha de tenir en compte que no tots estan disposats a compartir l’espai amb un altre animal. A més, en el cas dels gats, que solen ser bastant territorials i espantadissos, la convivència amb una altra mascota els pot suposar cert estrès. Per evitar-ho, assessora’t bé abans amb un professional a qui puguis explicar-li detalladament el temperament i la història passada de cada animal amb què convius.

  1. Tens temps?

El procés d’adaptació a la llar per part d’un gat requereix temps i paciència. A això cal sumar el temps que implica per a una persona netejar el sorral, posar menjar 1 o 2 vegades al dia, jugar amb la mascota… Un gat necessita atenció tots els dies, encara que comparteixi espai amb un altre animal.

  1. Pots assumir les despeses? 

A més de les despeses en menjar, joguines i accessoris d’higiene, cal tenir en compte les despeses veterinàries: microxip, vacunació, desparasitació, esterilització i els possibles problemes que poden sorgir al llarg de la seva vida. L’opció d’una assegurança per a gats com Mascotsegur, que cobreix el 80% de les despeses veterinàries, pot ser de gran ajuda en aquest cas.

  1. Adoptar un gat jove o un adult?

Un gatet jove requereix de més atenció i més temps de dedicació que un gat adult, sobretot pel que fa a educació. Els gatets són molt actius i cal ensenyar-los. En canvi, si és un gat adult, no caldrà ensenyar-li tot, encara que sí que l’haurem d’acompanyar en l’adaptació a la nova llar, a la família i als costums de tots.

  1. Quina raça és millor?

Cada raça té el seu temperament i les seves necessitats. Per exemple, si és un gat de raça de pèl llarg, a les rutines diàries caldrà sumar el temps de raspallada; i en el cas de les races de mida més gran, requeriran més quantitat d’aliment i més espai. Per tant, tota raça té els seus pros i els seus contres.

  1. Femella o mascle?

El sexe del gat marcarà certes diferències quant a caràcter i convivència, per la qual cosa és important triar el que millor s’adapti al nostre estil de vida. Respecte als mascles, cal assenyalar que són més propensos a explorar l’exterior i a marcar territori, es diverteixen passant temps sols i solen ser més actius. Quant a les femelles, tendeixen a ser més afectuoses i dòcils, els agrada tenir companyia i miolen quan estan en zel. Cal recordar que molts dels comportaments referents a la territorialitat o als miols solen desaparèixer amb l’esterilització (moltes protectores exigeixen que es faci en el moment d’adoptar per evitar cadellades no desitjades i nous abandonaments).

Una vegada hagis donat resposta a aquestes qüestions, ja sabràs si estàs preparat per adoptar un gat. Si és que sí, segur que us fareu molt feliços l’un a l’altre. Si és que no, mai no se sap quan les circumstàncies podran canviar.

Si busques protegir la teva mascota amb una assegurança veterinària per a gats, a Mascotsegur t’oferim la solució més completa amb un reembossament del 80% de les despeses veterinàries, així com un servei d’assistència telefònica les 24 h. Calcula ara la teva assegurança per a gats i contracta-la on-line.

Leave A Comment

Truca'ns